Ala-Ala Drama Korea! #3



Entri ni dah masuk episod ke-3 dan juga mungkin episod yang terakhir. Kepada semua yang terlepas pandang episod-episod sebelum ni boleh la baca mukadimah cerita ni di Ala-Ala Drama Korea! #1. Pada Ala-Ala Drama Korea! #2 sebelum ni pula, kesudahan cerita sampai aku berpeluang untuk kembali menawan hati gadis yang dah lama aku kenal rapat setelah aku berstatus single!

Tak lama lemas tu, dia pon turut sama menjadi single seperti aku juga. Pada masa tu, aku dan dia kerap berhubung dari pagi hingga la ke malam setiap hari tapi mesej jela sebab dia cuba elak dari jawab call aku tapi kalau dia call aku jawab je. Pelik sungguh perangai dia sekarang ni. HAISSHH! Ada saja alasan dia untuk tak jawab call dari aku. Apa sebabnya, aku pon tak tahu. Sampai satu masa tu aku pon tegur dia "Kalau ko telefon berlari aku nak jawab call ko punya la seronoknya aku dapat call dari ko, tapi kalau aku call ko jawab pon tak! Kecik hati aku." Mulai saat itu, dia pon dah jawab call aku.

Detik-detik berganti, Setiap minit pun silih berganti, Hari-hari pun turut berganti, Bulan-bulan pun terus berubah akhirnya dia memberi sedikit respon terhadap penantian aku selama ni, walaupun ia bukan lah jawapan yang aku mahu tapi cukup buat aku gembira. Dia kata dia boleh menerima aku, tetapi 'Hold On' dalam erti kata lain, sabar. Kenapa aku gembira, sedangkan selama ni aku dah banyak bersabar? Kerana inilah pertama kali dia suruh aku tunggu dia! haha.

Tapi lama-kelamaan, aku nampak macam dia bosan untuk mesej dengan aku dan semakin kurang keep in touch dengan aku. Mungkin dia sibuk dengan exam, assignment kuiz dan macam-macam lagi. Yela, student mmg la busy lagi-lagi sekarang dia sambung Ijazah Sarjana Muda di sebuah IPTA di Malaysia ni.

Sehingga kini, aku masih berhubung dengan dia tapi hanya melauli Facebook. Itu pon jarang sangat nak berbual-bual kat chat or wall dia. Sehingga kini juga jawapan yang tepat lagi jitu belum aku terima darinya, dan aku rasa sampai disini saja penantian aku selama ini. Buat pertama kalinya, aku menggunakan ayat "Kalau ada jodoh, ada lah. Kalau takda nak buat macam mana".



P/S: Perlu ada sambungan lagi ke? Komen sikit.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

34 Responses to Ala-Ala Drama Korea! #3

  1. hoho..perlu la sambung sbb sah2 ni bukan endingnye kan? =)

  2. perlu sangat, kalau boleh biar epy ending..haha. ppuan tu myesal n pujuk llki tu pulak..ngehehe :)

  3. fathiah: nak kata ending, mungkin juga.. nk kata bukan ending pon ye... sebab,perkara ni sedang berlaku..huhu

    SitiNizamSamsudin: hopefuly epy ending... huhu

  4. panjangkaaaan lagi . tak sempat nak tgkap feeling tiba2 dah habis . :(

  5. ahaha.... dia nak feeling kene psg lag sad korean punye lagu~ then baca... haha.. InsyaAllah akan sambungkan~

  6. hati pedih menunggu bulan jatuh keriba~

  7. perlu sambung lagi ye...sabar dulu..maybe die tengah busy..go slow ye...

    ENTRI TERBARU : "sebenarnye die tak suka awak""

  8. feez: InsyaAllah bersambung~

  9. hahaa..cari laen je.hold sampai ke tua gamaknye tu.wakaka.sori.maen2 je...doa2.insyAllah.kalau dah tersurat dia utk kamu...xkemana ye dop..:)

  10. hanisah says:

    hohoho~kisah benar ke ni weyh?

  11. mungkin gadis itu sudah ketemu pacar baru..ngehngeh..sungguh tidak membina komen ini..hihii..

    tidak.tidak...ape2pun..kalo ditakdirkan jodoh insyaAllah bersatu jugak^^

  12. yin: haha... baiklah. AMIN~
    daus: :)
    hanisah: yela mak~ haha..kesah benar la wehh~
    cekz hikmah: ya.. kalau ado jodoh ada la...

  13. perlulah ada dear.. kalau xde susah saya nak faham nie hahahaa...=)

  14. CeeKeen says:

    jodoh di tgn tuhan...hehe..

  15. B E A R says:

    kalau ade idea sambung je...tapi cite korea dlm pic kat ats tuh memang touching....
    aku tgk smbil nanges2

  16. apezs: InsyaAllah nnt aku smbung cite ni...

    ceekeen: jodoh di tgn tuhan dan kita xtahu bila n siapa orangnya..so, kita bkn hanya berserah tapi kta perlu berusaha doa dan last skali br tawakal...kan? hee...

    bear: idea tu ade~ huhu... jgn la nangis ek.. hehe

  17. takyah sambung laa..
    biasela tuu cter k0rea tergantung

  18. hahaha...lemoc je ckp xyah sambung...hihi..

  19. hanisah says:

    haha.pergghhh~kira ko neh ala2 bae yong joon r nih.

  20. haha...tau pon! errrr.... nisaa, sapa bae yong joon? ada hensem macam aku x? haha

  21. hanisah says:

    hero winter sonata la sengal!op cos xmcm muke kaw~dy skrg da tue kowt ak ase.kih3.

  22. ouhh...winter sonata aku xtgk...haha..autumn in my heart aku lyn la... haha

  23. aku rasa,,kalau ko rasew dye yg tbaek buat ko..ko tggu jew dya..hohO..

    wjud lg ek laki cam ko skg...
    ngahaha

  24. Anonymous says:

    Aww.. So cute and so sweet!
    Ini cerita betul ke cerita rekaan? Huhu.. Well, I wish you good luck in winning her heart! Fighting~!

  25. vampire: huhu..bg aku dia terbaik tp..semakin tawar hati~ huhu.. ehh~ still ada laki yang mcm ni..

    anonymus: siapakah gerangan anda? hehe.. yup! ni cerita betul.. thanks for supporting me! :D

  26. huhuhu sedih gak citer dia...cian kat laki 2, dia leh bt mcm 2..nape wanita 2 xnk terus trg jer apa dia rs...sbr ye...hope hepi ending :) amin

  27. Anonymous says:

    the ending????u should know what the best in ur life, not ur feeling exactly but the truth of ur life... bunga bukan sekuntum, perempuan yg baik untuk lelaki yg baik..insyaAllah

  28. @Anonymous belum ending lagi~ada lagi..thanks for the comment~

  29. -KaMi- says:

    yg pntg mahukan sambungan..
    jgn la ending nya cam kisah aku tp versi gurlz la ekkk..:)
    kisah ni mengingatkn aku kat 'DIA'..
    siyesly ske bce this entry...

  30. @-KaMi- hihi..apa lagi..buat la jgk entri lebih kurang mcm ni..hihi

  31. -KaMi- says:

    t kalu aku buat, terlebih emosi plak.. pas 2 melalut2 sampi ke korea selatan plak. hehhe..
    de bakat nk menulis tp tak sampi seru nak menulis(cettt ayat mmg leh blah) katakn saja ko malas -kami- hahhahhahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...