Kebenaran Apple Of Kaaba Bukan Bar!

Masa tengah BW, aku ada tertarik dengan satu entri Apple of Kaaba Menghina Islam. Ok, kita tengok dulu gambar dibawah dan baca entri ini sehingga habis!




OK! Dah tengok kan? Aku pon agak bengang juga la bila tahu Syarikat Apple yang buat iPhone dan gadget-gadget yang gempak tu berani hina Islam sampai macam ni. Bina bangunan macam bentuk Kaabah! Lepas tu buat jadikan tu sebagai bar pulak tu! Huh! So aku pon nak buat entri pasal ni juga la.

Macam biasa, entri pelik-pelik macam ni aku kena la kaji dulu. Lagi-lagi sentuh isu-isu agama ni. So, aku pon mula la mengkaji dan memastikan kebenaran cerita ini dahulu. Aku pon guna la google search untuk cari maklumat tentang perkara ni. Akhirnya...





Gambar diambil dari laman web gallery Apple. Mengikut sumber yang membuktikan kebenaran Apple of Kaaba ini bukan bar, dia banyak menerima email dari orang ramai supaya bertindak membantah pembinaan bangunan ini yang boleh akibatkan Umat Islam seluruh dunia marah. Dia juga sendiri tidak tahu bagaimana khabar angin tentang pembinaan yang dilakukan syarikat Apple untuk membina sebuah bar seperti bentuk Kaaba!

Dia mengatakan bahawa, gambar yang  dikatakan Apple Of Kaaba (seperti gambar diatas) yang berwarna hitam itu adalah gambar sewaktu pembinaan. Gambar selepas binaan adalah gambar bangunan yang dibina dari kaca, dan ia bukan lah sebuah bar. Ia adalah Apple Store, Fifth Avenue Gallery yang dibina di Bandar New York.

P/S: Nama sebenar bangunan ini adalah Apple Store OK dan bukan Apple of Kaaba seperti yang dikatakan.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

41 Responses to Kebenaran Apple Of Kaaba Bukan Bar!

  1. grrr....baru nak marah2..haishh ;)

  2. cik miera says:

    owh yeke..miera pun ada baca gak td..haha.ingatkan betul2 bar.haha
    thanks 4 sharing.. ^_^

  3. hoh..menimbulkan kontroversi..

  4. D.N.A.S says:

    Itulah, kita ni kena banyakkan membaca dan mengkaji. Barulah pemikiran jadi terbuka. Kalau kita ignorant, tengok benda yg macam menghina Islam sikit, dah melenting tak tentu pasal. Padahal, takde kaitan langsung.

  5. uish...terok lah..boleh menimbulkan kontroversi..

  6. .:reine:. says:

    hahaha sape la yang simbah petrol tu..lol

  7. mne button like!!! nk like post ni.. hahaha..

  8. Aiman26 says:

    ooo galeri rupenye... thx kenzo.. klu x aku pon join sebar fitnah... huhuhu...

  9. papabear says:

    tu la... kepada yg cepat melatah tu... next time buat research dulu :)

  10. hohoho
    slamat ak bce smpai abis xD

    tapi tuh lah kan
    belum apa2 lagi dh ramai sebarkan berita2 yg xelok owh =.="

  11. tula, jgn sempat nak menghentam.hehe

  12. wow...nice entry
    macm CSI plak...hehe...
    nih la blogger yang dicari
    siasat dulu kesahihan sumber2
    syabas kenzo !
    two thumbs up !!

    Jangan luper Vote Momoy yer No. 382 - pilihan 10
    Much thx
    Undi No. 382 sekarang yer!!

  13. kdg2 kita ni cepat sgt melatah.. :) thanks for the info

  14. aJa says:

    uihh...saspen jek..

  15. ferry says:

    owhh..tak tau pulak cerita ni..tak rajin google..good info!

  16. @cik miera hihi..kenzo igtkan betul mula2~ welkam! :D

  17. @D.N.A.S betul juga tu..tula~ mungkin sebab itu Islam dijadikan mangsa oleh orang barat supaya menutup kesalahn mereka dan mengatakan kita ni sebagai agama yang ganas~ sama2 kita renungkan...

  18. @.:reine:. ha? petrol apenye awk ni.. huhu..

  19. @Aiman26 welkam! xpe..aku cuma bgtau je.. ;)

  20. @papabear huhu..yup~ b4 apa2 kita search dulu.. :D

  21. @nazirulhazwan~ huhu..releks2~ chill! mungkin diorang xsengaja or xtahu..

  22. @.::: Princess MOMOY :::. haha..memandai je momoy ni~ bkn CSI la.. just nk btau orang len b4 kita buat sesuatu check dulu.. :D welkam momoy!

  23. @Aefa Aerisya hee~ biasalah tu..manusia~ welkam! :D

  24. @ferry huhu..kne rajin2 kan kalau berita tu sgt musykil!

  25. @Mohamadazhan hjDesa hihi..jgn! bagi kenzo iPhone tu! hahaha

  26. tapi store tu untuk apo?

  27. Cikbelog says:

    shantexnya bila dah jadik bentuk kaca tu

  28. owh..aku tak sempat baca sampai abes..terus tgk tajuk ngan gambar then buat konklusi sendiri..hehe..skang baru aku baca part last uh..hehe..sory mr conteng..

  29. Yanie J says:

    tlampau kreatif ni la jdnye..kuikui :P

  30. woot-woot says:

    lols..lawa gilark !

    typical human being,biasa la .siasat tak abeh pastu tuduh bagai.lols

    tahniah bro

  31. Mr.Ix says:

    bagus2....lain kali jangan nak marah tanpa usul periksa....islam sendiri suruh kita usul periksa dulu kn...

    salam blogwalker sini....tgh malam2 lak tu.

  32. fathiah says:

    ish.. ingat betol3 tadi.....

  33. abis kenapa nama dier Apple of Kaaba?
    cam KAABAH JER..

  34. Anonymous says:

    Rakyat Malaysia kena tahu semua ini!!!!!!! Media Malaysia menggelarkan Mexico sebagai "Parlimen"!!!!!!!!!! https://www.google.com.my/search?client=opera&q=mexico+parlimen&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gws_rd=cr&ei=_9NlVM6tNZOhugSuOA Mexico adalah Kongres bukannya parlimen ini adalah fakta benar!!!! Media Malaysia buta fakta!!!!!!!!! http://en.wikipedia.org/wiki/Congress_of_the_Union

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...