Tutorial Kembali Ke Profile Facebook Lama!

Ramai yang merungut pasal profile baru Facebook yang agak tidak kemas, tak teratur, tak cantik, dan seangkatan dengannya! Maka, entri ini direka khas untuk korang-korang diluar sana yang tak suka dengan interface profile baru FB untuk tukar balik ke interface yang lama.  

Langkah 1:
Klik button Account pada bahagian atas sebelah kanan profile FB anda, dan pergi ke Account Settings.

Account > Account Settings

Klik pada gambar untuk tumbesaran


Langkah 2:
Klik pada button deactivate pada bahagian bawah. Jangan risau, korang ikut je langka-langkah ni dulu. FB korang takkan hilang.

Setteings > Deactivate

Klik pada gambar untuk tumbesaran












 Langkah 3:
Lepas korang klik deactivate tu, akan keluar gambar macam kat bawah ni pula. Tick pada "This is temporary, I'll be back". Then, pada kotak ruangan "Please explain further" korang tulis jela apa-apa. Sebagai contoh, taip la "I'll be back" ke dan kemudian tick pada kotak "Email opt out" dan klik confirm seperti gambar dibawah.

Klik pada gambar untuk tumbesaran

Langkah 4:
Password confirmation ni akan keluar, lepas tu korang masuk kan password FB korang kemudian klik confirm.


Langkah 5:
Security check akan keluar dan korang kene buat CAPTCHA yang disuruh kemudian submit!


Langkah 6:
Clear history firefox korang,sbb rata-rata pengguna internet menggunakan firefox. Then orang biarkan la FB korang dalam masa 30 minit ke, kemudian korang log in balik. Nanti korang mesti suka! FB korang dah kembali macam dulu! Selamat mencuba! :D

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

28 Responses to Tutorial Kembali Ke Profile Facebook Lama!

  1. cik miera says:

    haha, gud idea kenzo...

  2. A.D.A.M. says:

    Mesti ramai suka ni. :)

  3. + terlupa 1 clear history
    btw facebook getting weird :( awak perasan x walaupun x upgrade :(

  4. mesti rmai akn suka n baca,
    sbb rmai nk tukar ke profile lame,
    hehee
    okeee, nice~~ :D

  5. arina says:

    tengs ;) hee . da dpt info untuk tuka balek profile yg baru dikatekan buruk tue kepade profile yg dulu yg begitu lawa ;) hee

  6. da cuba .. mula2 mmg jd.. tp lma2 hampeh.. =.=

  7. hurmm x menjadi jugak laa..
    dah try ar.. mmg jadi tp dlm bbrp jam jak.. pastu kembali kepada NEW profile tu...

    xblh tukar sudah tu. aku check di Fb Help, dia ckp mcm ni,

    "We’re rolling out the new profile to everyone slowly. If you don’t see it yet and would like to upgrade early, click here. You will not be able to switch back to the old design after upgrading."

    http://www.facebook.com/help/?faq=19409

  8. halim says:

    jadi kejap je..
    pastu die tukar balik jadi fb wajah bru tu..
    huhu..
    cara lain tk ada ke bro..

  9. huhu ari 2 da cuba cmnih jdila kjap pas 2 kembali pd yg asl blik huuu ;(

  10. @Amiey White yup! lupa pulakk..hihi.. fb makin buruk walaupun xupgrade..

  11. @Awangku Johan ouhh.. betul ke? em... so xleh wtpe la kan..xpe..asalkan mencuba..thanks! gud info.. :D

  12. @halim buat masa ni xde la bro...sori..

  13. @Amna.Qadeeja mungkin lepas ni dia akan tukar semua orang juga...

  14. eee, tq so muchh.

    tgh menyirap gle..tgk profile baru..

  15. woot! ayoo x jadi, ayoo. .ahaha. .lepas beberapa ketika balik ke profil baru. eheh

  16. Yanie J says:

    rmai komplen xmjd hikhik...

  17. titirara says:

    cewah , menjadi ke tak ni ?
    hehehee

    btw , tira tak tuka pon profile bru . hehehee

  18. i tak tukar pun yang baru.
    still setia lagii.

    hehehe.

  19. ohoo.. gud info kpd mereka yg dah tertukar ke profile baru.. ^__^

  20. beb, aku menyampah betul dengan fb baru ni. tapi tak leh buat apa dah.

  21. NeidIyra says:

    aci x klau saye nak promote link pasal nih kat blog saye?? klau xbley xpe la.. sbab member saye dah dah cube menjadi la.. :) jgn lupe tau pasal nih..
    Undi blog neidy ye jgn lupe tau.. pilihan-10 nombor 378.. thanks yep pada yang mengudii tuh :)

  22. awatiff says:

    xberkesan pun..kejap je

  23. anamizu says:

    5 minit je..pastu jd yg buruk balik..
    memang semak mate je fsbuk ni..arrhh!!

  24. Bxmanz says:

    not good and not bad.. only in home section. profile section still is new profile. huh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...