Header Baru Antara Projek Mega Inspirasi Conteng-an 2011!

Header lama yang simple, hanya tulisan sahaja.
Klik pada gambar untuk tumbesaran!

Kalau korang perasan bahagia header aku yang sebelum ni (seperti gambar diatas) dah makin cantik dan berseri setelah aku letak header yang baru! Header ni aku yang buat sendiri. Aku bertungkus lumus selama berjam-jam untuk membuat header yang terbaik! Antara contoh header yang aku ada dibawah! Akhirnya, aku telah membuat keputusan untuk memilih header yang sekarang ini. 

Cubaan Pertama (tersangat la tak lawa)


Cubaan Kedua (Boleh la kan? Idea dah ada)
Cubaan ketiga (Ok jugak kan?)
Cubaan keempat, header yang terpilih!


Aku buat header yang simple je, sebab aku tak ada photoshop dan aku cuma guna apa yang ada di photoscape je untuk buat header ni. Photoscape lebih mudah, dan senang untuk digunakan. Banyak lagi yang perlu aku belajar dan cuba hasilkan header lagi, supaya takda la nanti header aku ni nampak sama je. Header ni antara Projek Mega Inspirasi Conteng-an 2011 juga, selain dari membuat komik strip.


P/S : Kepada sesiapa yang berminat untuk ada header baru macam aku, aku boleh tolong. PERCUMA!! tetapi terhad la. Siapa cepat dia dapat! Keutamaan diberikan kepada blog yang tidak mempunyai header dahulu. Harap Maklum.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

31 Responses to Header Baru Antara Projek Mega Inspirasi Conteng-an 2011!

  1. eh..lupe bg link..kalu xbg link..konpom xkenal punye...
    http://KurekureKecik.blogspot.com

  2. cantik2... kena buat selalu.. nanti kita akan dapat hasil yg menarik.. hehe.. rajin2 kan diri ye.. ^_^

  3. cantik . buat sendiri lebih puas hati kan . :)

  4. hanisah says:

    utk ak skali wehh!huahua

  5. Iman says:

    nak jugakkkk......heheheh

  6. percume ye? nak bule ? hee~

  7. ye ke boleh tolong..
    tolong lah buat kan header sy juga..he he

  8. *cimOt* says:

    aloooo geng~~
    kasi header satu!!

    cehhh..cam oder teh tarik plak..

  9. Mimie says:

    oleh kerana mR conteng dah promote.nak la jugak.nak3!*sambil angkat 2 tangan*

  10. ferry says:

    nak jugak..tapi kalau ramai sangat takpe lah

  11. Cik Tqah says:

    nak nak..wat kale pink comey2..haha..boleh??

  12. nice header...wat kan satu leh?...ngeeee =D

  13. conteng.. tolong buatkan qarami satu.. :)

  14. Um secara jujurnya, my pendapat la kan. aku lagi suka yang asal. just simple macam tu je. simple but nice. dia simple, tapi nampak cantik nampak fit in. anyway, boleh je nak letak header, yr current header need to be improve.. maybe one day, yr header will fit in. ;]

  15. masih kekosongan ker mr. conteng.. nak jugak.. hihi

  16. bagus usaha murni mu bro.. boleh berkenalan? ok jgn salah paham, aku bukan gay

  17. nak email Daus ke?
    dausramli@gmail.com

  18. erk?masih belom reka la.. how about "the best place you can find anything"?..hmmm...kalau mrconteng rasa macam pelik je,mrconteng boleh tukar je..asalkan ada kena-mengena dengan 'segalanya disini'..hehe

  19. Tak nak suruh buat header tapi nak mintak tunjuk ajar guna Photoscape je. Hehehe. Btw very nice header. Thumbs up!

  20. emel,

    zacq.cute@gmail.com

  21. huhu rajinnye lah...
    cempaka nak try buat sendiri nnt, tapi tunggu mood *yang entah bila baru nak ade* dulu =.='

  22. cantek2..:D

    nti leh la wat tutorial ajar ek:)

  23. cimOt says:

    weyhhh..terharu giler weyhh..sayang ko lebeyh lorhhh..hahahaha..tq conteng..

    cimotcute13@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...